Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

1 de novembre del 2011

Ed Wood

Ed Wood és la pel·lícula que Laura Hernández (cinèfila de 4t d'ESO) ens presentarà el proper divendres 4 de novembre.

Este film dirigit i produït per Tim Burton, narra la vida del cèlebre director de cinema de culte Edward D. Wood Junior, més conegut com Ed Wood.

Estrenada el 1994, als Estats Units, està protagonitzada per Johnny Deep, Martin Landau i  Sarah Jessica Parker.

Cal destacar que guanyà (el mateix any) els Oscars al millor actor de repartiment per a Landau i el de millor maquillatge.

Si vols saber més coses, pots llegir la sinopsi i veure el tràiler:

George Weiss, productor de pel·lícules de baix pressupost busca director per rodar el seu últim film, una obra que tractés sobre el travestisme. Wood aconsegueix convèncer al productor perquè li donen la feina, al·legant com a motiu principal el seu propi transvestisme. Finalment li encarreguen el projecte, que té com un dels protagonistes al veterà actor hongarès Béla Lugosi, ja en decadència, a qui el director coneix en una funerària mentre Lugosi està triant el seu propi taüt. A partir d'aquest moment, es forja una gran amistat entre Wood i Lugosi.
Wood canvia els plans previstos pel productor per a la seva pel · lícula, convertint-la en una mena de docudrama semi-autobiogràfic, on el mateix director es transvestia i protagonitzava la història. El film acaba sent un fracàs de crítica i públic, que només es va estrenar perquè ja havia estat venuda a alguns cinemes abans del seu rodatge. Lluny de venir a baix, Wood busca el repartiment per a la seva nova producció, La núvia del monstre. Com a mostra de l'excentricitat del director, mentre l'estava veient un combat de lluita lliure, li ofereix un dels papers protagonistes al lluitador suec Tor Johnson. L'obra (escrita dirigida i produïda per Wood) va tornar a ser un fracàs, tot i que el director arribava a comparar-se amb el mateix Orson Welles.
La mort de l'ancià actor Béla Lugosi és un dels cops més durs en la vida d'Ed Poc després d'aquests esdeveniments ja tenia en ment un nou projecte, per al qual només necessitava el finançament necessari, que va trobar en l'Església Baptista de Beverly Hills. Pla 9 from Outer Space, considerada per molts la pitjor cinta de tots els temps, va tornar a suposar un fracàs de taquilla i crítica causa de la seva ridícul argument i als nombrosos errors que poden trobar durant la seva reproducció.


1 comentari:

Sr. Lluc ha dit...

molt curiosa la vida d'Ed Wood

bona elecció Laura!!!