Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

28 de novembre de 2016

UN LARGO ADIÓS

Resultat d'imatges de un largo adiosEl segon títol d'aquesta sessió doble serà un altre film policiac però posterior.Es tracta de El largo adios(The long goodbye 1973) de Robert Altman.

    Una pel·lícula que s'inspira en les trames dels films de cinema negre dels anys 40 però portats a l' època   hippie dels anys 70. Com a protagonista tenim a Philip Marlowe un detectiu privat que viu  amb el seu gat en un àtic de los Àngeles. Una nit d'estiu un amic (Jim Bouton)acudeix a ell per a demanar-li que l'acompanye fins a la frontera mexicana per canviar d'aires. Marlowe accepta però quan torna a sa casa es troba a la policia que li demana explicacions sobre aquest viatge...
     Un argument laberíntic que conduirà el seu protagonista cap a l'infern de la societat de Los Àngeles(una mica com a Chinatown de Roman Polanski, pel·licula agermanada amb aquesta)

El film es basa en la novela mes celebre del conegut escriptor de la serie negra Raymond Chandler.
L'escriptor estadounidenc va viure una vida molt tortuosa a causa del seu alcoholisme: aquest factor influirà molt en la seva obra ja que  l'alcohol es un dels gustos del seu personatge, el detectiu privat Philip Marlowe. Aquest personatge ha estat portat a la gran pantalla en diverses  ocacions i ha estat interpretat per diversos actors(Robert Mitchum,,Dick Powell,Robert Mongomery...) destacant per damunt de tots Humbrey Bogart,a la meravellosa El sueño eterno(1946).

         El propi Maarlowe es defineix així: Sóc un investigador privat amb llicència i porte algun temps en aquest treball.Tinc un cert matis de llop solitari, no estic casat, ja no sóc un jovenet i manque de diners. He estat alguns cops a la pressó  i no m'ocuope de casos de divorci. M 'agraden el whisky i les  dones, els escacs i algunes coses mes. Els policíes no m' aprecien gaire, però  hi ha  un parell  amb els que em duc força be. Soc de California, nascut a Santa Rosa, pares morts, ni germans ni germanes i quan acaben amb mi en un carreró fosc, si es que  succeix , com li pot ocorrer a qualsevol al meu ofici, i a altres moltes persones en qualsevol ofici, o en cap, en els díes que corren,ningú tindrà la sensació de que a la seva vida li falta de sobte el terra.

       El film deutor del cinema negre clàsic està dirigit per Robert Altman un director molt personal que sempre ha mirat cap enrere a l'hora de fer la seva obra.Entre les seves pelicul·les destaquen MASH(1970)Los vividores(1971) Nashville(1976),Tres mujeres(1977) ,El juego de Hollywood(1991) o Gosford Park(2001) films amb temàtiques tant diferentts com la guerra de Vietnam,la civilització de l'oest o la musica country al centre dels Estats Units.

No us perdeu aquest viatge als 70 amb un protagonista bogartià. La combinació perfecta per tancar la sessió doble. Us esperem!