Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

13 de novembre de 2011

En el nombre del padre

 El Cineclub Bogart presenta, per al proper divendres 18 de novembre la pel·lícula In the name of the father, què tracta els fets reals d'Els quatre de Guildford i Els set de Maguire.

Dirigida, produïda i escrita per Jim Sheridan (basada en l'autobiografia del propi Gerry Conlon) es tracta d'un drama irlandés estrenat el 1993. Compta amb la interpretació d'actors com Daniel Day-Lewis, Emma Thompson o Pete Postlethwaite.

Guanyadora de l'Ós d'or del Festival de Berlín i nominada a set Premis Óscar (tot el 1994), serà presentada per Lucas Sirvent.

Si vols saber-ne més pots llegir la sinopsi, o veure el tràiler:

Gerry Conlon és un aturat irlandés del Belfast del 1974, que viu dels xicotets furts. Un dia, volent escapar d'un control, crida involuntàriament l'atenció dels soldats britànics a prop d'un amagatall de l'IRA. Enutjats, els terroristes amenacen amb mutilar-lo. Per evitar les possibles represàlies, Gerry marxa amb el seu amic Paul cap a Guilford, un suburbi de les afores de Londres. Allí s'instal·la a casa d'un parell de hippies. Però la nit del 5 d'octubre de 1974, mentre que ambdós roben una prostituta, dos pubs freqüentats per soldats són el blanc d'un atemptat de l'IRA, causant cinc morts. Aquest atac provocà el nerviosisme i la desconfiança entre la població. A la policia li calen culpables perquè l'Estat i els ciutadans volen resultats ràpids. I aviat, Paul i Gerry són detinguts arran d'una denúncia. Gerry és interrogat per la policia londinenca que l'acusa d'instigar els atacs terroristes a Guildford. Gerry es sotmès a tortura física i psíquica. Els interrogatoris no acaben. Les mateixes preguntes es repeteixen i Gerry sempre dóna la mateixa resposta. Sota la pressió de la policia, Gerry signa la confessió, que implica, no només Paul Hill, el seu amic, sinó també la parella de hippies amb la qual vivíen (els quatre són anomenats Els Quatre de Guildford), i diversos membres de la seua família inclós el seu propi pare. Un autèntic drama enmascarat entre la corrupció policial.