Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

23 de novembre del 2011

Billy Elliot

Et portem per al proper divendres 25 de novembre, un film britànic que arrassà arreu del món amb la seua tendra història: Billy Elliot (Quiero bailar)

Aquesta pel·lícula, estrenada al Regne Unit l'any 2000, dirigida per Stephen Daldry, i protagonitzada per actors com Jamie Bell, Gary Lewis, Jamie Draven o Julie Walters. Esta basada en la novel·la de Melvin Burgess.

Arrassà, el mateix any de la seua estrena, als premis BAFTA (els guanyà quasi tots). També fou nominada, encara que sense més èxit, als Premis Oscar i els Globus d'Or.

Serà presentada per Patrícia García (veterana cinèfila del nostre institut).

Ara, tens la sinopsi i el tràiler, a la teua disposició:

La pel·lícula està ambientada durant la vaga de 1984-1985, dels miners del Regne Unit, i se centra en el personatge d'onze anys d'edat, Billy Elliot (Jamie Bell), el seu amor per la dansa i la seva esperança de convertir-se en un ballarí professional. Billy viu amb el seu pare vidu Jackie (Gary Lewis) i el germà gran de Tony (Jamie Draven). Tant Jackie i Tony són els miners en vaga.
Jackie porta a Billy al centre esportiu per aprendre la boxa com elseu avi, a pesar de les lluites de Billy, al qual no li agrada massa l'esport. A continuació, passa a una classe de ballet que està utilitzant el gimnàs, mentre que el seu estudi al soterrani de costum al Poliesportiu està temporalment sent utilitzat com un menjador per als miners en vaga. Desconegut per al pare de Billy, que s'uneix a la classe de ballet. Quan Jackie descobreix això després que l'entrenador de boxa esmenta l'absència de Billy, son pare li prohibeix aprendre per sempre més ballet. Però un apassionat de la dansa com ho és Billy, segueix en secret les seues classes amb el seu professor de ball Geòrgia Wilkinson (Julie Walters), al qual ajuda.
El film ens relata una tendra història al voltant de les baralles entre el pare de Billy i la seua estima per la dansa i les belles arts.