Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

13 de febrer del 2011

Gattaca


Com sempre, divendres 18 de febrer a les 18:00 et portarem una nova pel·lícula al Cineclub Bogart.

Esta setmana projectem Gattaca, una pel·lícula americana del 1997 i que pertany al genere de ciència ficció.

Fou nominada a diversos Premis Oscar, encara que finalment, no els guanyà.


Ara pots veure la sinopsi:

Vincent és concebut de forma 'tradicional' (fruit de l'amor dels seus pares). Al néixer se li practica una anàlisi de sang, pel qual es pronostiquen les característiques, riscos de salut, propensió a malalties, etc. que tindrà en el futur. Dintre d'aquestes es troben possibles problemes cardíacs congènits, miopia i mort prematura a l'edat de 30 anys. Per això, els seus pares decideixen que el segon fill vingui al món de forma artificial, és a dir, seleccionat genèticament i amb tots els avantatges possibles; d'aquesta manera, es pretén assegurar-li un millor futur, sense els obstacles que hauria d'enfrontar Vincent.

Un dia mentre jugava amb el seu germà Anton al joc "gallina" (veure qui pot nedar més lluny) Vincent, que estava "destinat" a perdre, guanya, i Anton, l'home perfecte perd. És a dir que quan Vincent li guanya al seu germà, s'adóna que el pot assolir més coses de les quals li havien promès. Llavors abandona la seva llar i la seva família i comença a combatre contra la seva suposada destinació, emprenent una recerca de treball per al qual la seva herència genètica no era acceptable, pel que només se li donen treballs manuals o de neteja, que són els esperats pel seu nivell.

Vincent Freeman creu que mai complirà amb el seu somni sense ajuda. Per aquest motiu decideix acudir a algú perquè li ajudi a contactar amb Jerome Morrow, de qui adopta la seva nova identitat. És en aquest moment quan gràcies a un tenyit de pèl, lents de contacte, una operació per ser més alt, etc, Vincent es transforma en Jerome, canviant d'aquesta manera el seu exterior. Ja no és més Vincent Antón Freeman, ara tot el món el coneix com Jerome Morrow.

Vincent es despertarà cada dia rentant-se i raspant-se tot el cos i la pell per a poder així seguir sent Jerome sense deixar proves genètiques que en realitat és Vincent, sense cridar l'atenció. És a dir que tracta de ser una mica qui no és, amb la condició de arribar a ser alguna cosa que vol. Això degut al fet que les partícules corporals (com caspa o pell morta) podrien ser detectats pels equips que impedeixen l'accés de tota persona estranya a Gattaca, reconeixent l'ADN.

Finalment, Vincent aconsegueix el treball en Gattaca, fent-se passar per un vàlid, sense que ningú ho descobreixi, ja que per si solament podia igualar a un vàlid en capacitat. No obstant això una setmana abans que Vincent sigui llançat a l'espai assassinen a l'única persona que podia haver anul·lat el seu viatge, més encara perquè havia estat a un pas de descobrir que Vincent és un no vàlid. Vincent a l'observar l'escena del crim li cau una pestanya la qual és oposada pels investigadors de l'assassinat. A l'analitzar les mostres recollides, troben la pestanya de Vincent, quedant així identificada la presència d'un no vàlid en l'escena del crim, i acusant-lo com principal sospitós de l'assassinat.


Esta pel·lícula serà presentada per Laura Hernández.

Per últim, pots veure el tràiler, que encara que està en anglés, ja pots fer-te una idea d'esta obra mestra:


2 comentaris:

MissScissorhands ha dit...

Em pareix que en la sinopsis diu més del que deuríen saber els espectadors, ja que conta el final...
Hahaha, ho dic perquè qui vol saber de que va...

Laura

Jordi Vallés Cinemàtic ha dit...

Espere que siga interessan la pel·lícula.Pel que he sentit és de ciència ficció i això a mi m'encanta!!! :)