Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

6 de febrer del 2011

Chicago


El divendres 11 de febrer el Cineclub projectarà aquest musical del 2002 i que fou tan famós aquell any.

Chicago és un film dirigit per Rob Marshall i amb actors tan coneguts com Catherine Zeta-Jones, Richard Gere o Renée Zellweger.

Gunyadora de l'Oscar a la Millor pel·lícula entre altres molts.

La sinopsi, a continuació...

A Chicago, la fama ho és tot, i qui la tingui estarà en el cim. Velma Kelly (Catherine Zeta-Jones) , una artista de cabaret, arriba una nit al Club Onyx retardada per a la seva funció, la seva germana(amb qui sempre actuava)no està amb ella I decideix començar el seu nombre sola. En un lloc del mateix club, es trobava entre els espectadors Roxie Hart (Renée Zellweger), una noia amb una gran ambició: ser famosa a qualsevol preu. I precisament per aquest motiu, un tal Fred Casely li havia promès una audició en l'Onyx a canvi de tenir sexe amb ella, a la qual cosa Roxie va accedir. Aquesta mateixa nit ,després que Roxie i Fred deixessin el lloc per anar-se al departament d'ella, Velma és arrestada per la policia just després de la seva presentació.

Després d'un mes de relacions sexuals amb el seu amant Fred, Roxie creu que ja és temps que aquest la present a un dels seus contactes, perquè ella pugui començar la seva carrera com a artista. La sorpresa i decepció de Roxie són enormes quan ella s'assabenta que Fred no tenia contactes en el club, de fet ,Fred havia apostat amb un trombonista portar-se a Roxie al llit. A sobre, Casely decideix que no vol saber més res amb ella i decideix tallar tota relació. Enmig de la desesperació, Roxie pren un arma que es trobava guardada en un calaix d'un moble de l'habitació i obre foc sobre Fred , matant-ho en l'acte.

Unes hores més tard, la policia havia arribat i el marit de Roxie ,Amos Hart (John C. Reilly) estava atestant. En aquest moment, arriba el fiscal Harrison per interrogar-los a ambdós. Amos comença el seu relat del que havia passat: un lladre s'havia ficat a la seva casa, mentre la seva dona estava dormint.I just en aquest moment, ell arriba i li dispara per protegir a la seva esposa. Harrison, lluny de creure-li, li diu que el nom de la víctima era Fred Casely. Amos se sorprèn en saber que la víctima era el venedor de mobles que li havia venut a ell i a Roxie. Llavors Amos s'adona de la infidelitat de la seva dona, i ple d'ira comença a dir-li a Harrison el que en veritat va passar. En escoltar la declaració (ara la veritable) d'Amos, el fiscal immediatament deté a Roxie i fa que la hi portin a la presó del comtat de Cook ,on romandrà detinguda fins al seu judici ,en el qual Harrison demanarà per a ella la pena cabdal: l'horca.

En arribar a la presó, Roxie i un grup de noves presidiarias són posades sota la custòdia de la Matrona "mama" Morton (Queen Latifah). Està de seguida estableix com és la forma de portar-se bé amb ella en aquest lloc: la reciprocitat. Morton porta a Roxie al "Carreró de les assassines", el pavelló de la presó on com el seu nom ho diu, es troben totes les acusades d'assassinat. És aquí quan Roxie coneix personalment a Velma Kelly, qui s'enorgullia per la publicitat que els mitjans (en aquest cas el Redbook Magazine) estaven fent sobre el seu horrendo crim: Velma havia assassinat a la seva germana i al seu marit per una infidelitat, unes hores abans del seu últim xou en l'Onyx.

Els dies van passant i Roxie va coneixent a les seves companyes de presó, un dia, mentre cambiababa les tovalloles per al bany, Roxie accidentalment escolta una conversa entre Velma i Mama, en la qual la celadora estava fent arranjaments per promocionar a Velma com una celebritat.

En acabar la conversa, Roxie surt del bany i "accidentalment" es creua amb Velma en el passadís ,qui en la primera impressió l'única cosa que fa és ningunearla. Tot succeeix davant la vista de "Mama" Morton ,qui crida a Roxie a la seva oficina i li ofereix la seva ajuda. Morton li explica a Roxie que l'única possibilitat que té de sortir de la presó és a través d'un advocat: Billy Flynn Richard Gere, el millor advocat criminal de tot Illinois, especialista en dones i jurats.

Després que Mama fes els arranjaments (i de pagar-li 100 dòlars per una trucada de telèfon), Roxie finalment coneix a Billy Flynn, qui havia vingut a la presó per seguir preparant el cas d'una clienta seva: gens menys que Velma Kelly. Però Billy no es mostra interessat a resoldre el cas de Roxie, almenys clar, que aquesta tingués 5000 dòlars.

Després d'un temps ,Amos ,el marit de Roxie, aconsegueix part dels diners (solament 2000) per contractar a Flynn, qui al principi es mostra poc inclinat d'acceptar aquesta quantitat , per després revelar que finalment accepta el cas de Roxie. Segons el mateix Flynn ,la idea era promocionar a Roxie com una celebritat (igual que estava fent amb Velma). Amb això, es guanyaria el suport de la gent i a més, els diners que el demanava pels seus serveis. Però per fer això havia de convertir a Roxie, en una abnegada esposa soferta sortida d'un convent, ja que la seva bellesa era pràcticament angelical i sàvia que això podia influir en la justícia de Chicago. Billy llavors crida a una conferència de premsa on comença a manipular a tots els allí presents amb l'ajuda d'una reportera amiga seva, Mary Sunshine.

Amb l'ajuda d'aquesta conferència i tota la promoció que Billy comença a fer girar, la fama de Roxie comença a pujar com l'escuma, arribant a ser tant o més famosa que Velma Kelly, qui a hores d'ara començava a entrar en l'oblit ,per culpa de la sobreexposició que tenia Roxie.Així, Velma, veu que la seva única oportunitat és aliar-se amb el seu rival, proposant-li que en sortir de la presó podrien actuar juntes. No obstant això ,Roxie aprofita la treva que li proposa Velma sol per burlar-se d'ella.

Una nit Billy Flynn, qui es trobava en un club, rep un nou cas sobre una milionària anomenada Kitty Baxter ,qui havia assassinat al seu marit per ser-li infidel amb dues dones.

Kitty és portada a la presó del comtat de Cook enmig d'un escàndol, Flynn comença a interessar-se en el cas d'ella, i Roxie albira la possibilitat que li passi el mateix que a Velma: deixar de ser famosa. Davant aquesta situació, Roxie simula un desmai en ple pavelló amb tota la premsa present. Quan li pregunten sobre que era el que li havia passat, Roxie afirma estar embarassada. La qual cosa deslliga un altre remolí, mentre Velma és testimoni de tot el que passava. Després d'una "sessió" amb un doctor per part de Roxie, est li confirma a Flynn l'embaràs de la seva defensada. En sortir del sanatori i enmig d'un tumult de periodistes, Amos fa la seva aparició proclamant la paternitat del "bebè" de Roxie, encara que és ignorat per tots els que es troben allí. Aquest fet és crucial al desenvolupament final de la pel·lícula.

No et perdis este film i vine este divendres al Cineclub Bogart.

Per últim, pots veure una de les cançons d'aquest musical: