Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

3 d’octubre del 2011

El niño con el pijama de rayas

DIVENDRES,
7 D'OCTUBRE DE 2011,
18:00 DE LA VESPRADA,
TENS UNA CITA AMB EL BON CINEMA,
PERQUÈ...

TORNA EL CINECLUB BOGART!!!


Comencem una nova etapa del nostre Cineclub, amb més ganes que mai de gaudir del bon cinema; perquè encara que ja hem fet cinc anys ens queda molt per veure, i de segur que este any no et defraudarem amb la nostra programació. Així que no dubtes en asociar-te amb nosaltres, escull una bona butaca al Saló d'Actes, apaga el mòbil i entra en un altre espai: divertit, reflexiu i, sobretot, molt interessant.

Recorda que si vols formar part d'aquest cineclub, pots fer-te soci aportant només 3€ durant tot l'any. A l'institut pregunta per la professora Mercé Santonja (de castellà) si vols saber-ne més.
Anem ara sí, amb la pel·lícula amb la que encetarem este any: El niño con el pijama de rayas

Aquest és un drama americà, de l'any 2008 basat en la novel·la homònima de John Boyne. Dirigit per Mark Herman i protagonitzada pels nouvinguts actors Vera Farmiga, David Thewlis,Rupert Friend i Asa Butterfield. Cal destacar que fou nominada al Premi Goya a la millor pel·lícula europea, malgrat que no el guanyà. A continuació pots llegir la sinopsi:
L'acció comença a Berlín el 1942, en plena Segona Guerra Mundial quan Bruno, un xiquet de 9 anys i de família benestant alemanya, s'ha de traslladar a viure amb la seva família al nou destí militar de son pare. En concret ha de marxar al que ell anomena Out-With i que no és més que el camp de concentracií i extermini d'Auschwitz. Allà Bruno s'avorreix i enyora la vida agradable que tenia a Berlín i es queixa als seus pares que no vol continuar vivint en aquell indret. El protagonista desconeix tot el que passa més enllà de la tanca que observa des de la seva habitació, tot i que veu un munt de gent vestida igual, amb el que ell anomena un pijama de ratlles. Un dia es decideix recórrer tot el perímetre de la tanca i coneix Shmuel, un xiquet jueu amb qui estableix una amistat. Poc a poc anirà descobrint tot el que passa, tot el que és aquell muntatge i qui ho dirigeix.


En el transcurs del film van apareixent flash-back amb esdeveniments que passaven a Berlín però que tindran gran importància en el desenvolupament de la novel·la, un efecte que és narratívament molt interessant, com quan apareix la seua iaia, que té una gran abominació pel nazisme o un sopar amb el mateix Hitler, a qui Bruno anomena el Fúria perquè no sap pronunciar la paraula Führer.

Realment és una pel·lícula que mostra en el seu pitjor rostre l'odi humà i que amb el seu final et deixa l'ànima glaçada. Un autèntic retrat del nazisme i l'Holocaust.
Per començar amb les presentacions tindrem a la nostra veterana Mercé Santonja.

Per finalitzar pots veure el tràiler. Ens veiem el divendres!!!

2 comentaris:

Sr. Lluc ha dit...

Espere que aquest any vegem pel·lícules tan bones com els altres.
De moment, la primera promet!!!

Ens veiem el divendres!!!

Dora ha dit...

La qualitat de les pel·lícules d'aquest cineclub és indubtable. Si continueu així, hi assistirem.