Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

27 de març del 2011

La gata sobre el tejado de zinc


La grandissima actriu nordamericana Elizabeth Taylor faltà la setmana passada deixant un gran buit en el cinema mundial. És per això que, en el seu honor el Cineclub Bogart ha decidit projectar aquesta setmana una de les seues pel·lícules més conegudes.

La gata sobre el tejado de zinc serà la pel·lícula del divendres 1 de abril.

És una film americà, en color, del 1958 protagonitzat per l'homenatgeada i també pel guapíssim Paul Newman. Aquest drama, dirigit per Richard Brooks, està basat en l'obra homònima de Tennessee Williams.

Titulada en realitat "La gata sobre la teulada de zinc calenta", fou candidata a 6 Oscar's (encara que, no guanyà cap).


La sinopsi d'este film, la pots veure a continuació:

Una nit, un borratxo Pollitt Brick (Paul Newman) és a tractar de recuperar els seus dies de glòria dels esports de l'escola secundària saltant obstacles en un camp de la pista, somiant amb els seus moments de glòria com a atleta juvenil. Inesperadament, cau, deixant-lo dependent d'una crossa. Maó, amb la seva dona, Maggie "el Gat" (Elizabeth Taylor), es veuen l'endemà visitar la seva família a Mississippi, a l'espera de celebrar el 65 aniversari de Big Daddy.

Deprimit, maó decideix passar els seus dies dins de beure mentre resistència als efectes de la seva dona, que es burla d'ell sobre l'herència de la riquesa Big Daddy. Nombroses lusions es fan quant al seu tempestuós matrimoni - el més inquietant d'aquestes són especulacions de per què Maggie encara no té fills, mentre que Gooper Brick germà (Jack Carson) i la seva esposa (Madeleine Sherwood) tenen un clan sencer, molts dels que corren al voltant de la "plantació" (com béns Big Daddy es diu) sense supervisió i el cant desagradable.

Big Daddy (Burl Ives) i Big Mama (Judith Anderson) arriben a casa de l'hospital i són rebuts per Gooper i la seva esposa, juntament amb Maggie. Malgrat els esforços de l'esposa de Gooper de Mae, Gooper i els seus fills a cridar la seva atenció sobre ells, Big Daddy només té ulls per a Maggie. La notícia és que Big Daddy no s'està morint de càncer. No obstant això, el metge més tard es reuneix en privat amb maó i Gooper i divulga que és un engany, Big Daddy és un cas terminal, però la família vol que es quedi feliç. (No obstant això, en un drama d'una altra manera creïble, aquest engany sembla temerari, ja que l'exuberància inicial Big Daddy sobre el seu ésser declarat "saludable" té una durada d'unes quatre hores en el context de la història, quan es comença a trobar el dolor sever, portuning l'extrema , malaltia terminal que realment té.) Maggie demana maó per posar l'atenció en aconseguir la riquesa del seu pare, però es nega obstinadament maó. Quan Big Daddy està fart de la conducta del seu fill de alcohòlic, li exigeix ​​saber per què és tan tossut. Maó amb ira es nega a respondre.

Big Daddy forces de la qüestió, arrossegant a Maggie en la conversa i el sobrevé moment revelador quan Maggie li diu el que va passar la nit amic de Brick suïcidi Patró comès. Maggie revela que ella estava gelosa de capità, perquè ell tenia més de temps de Brick. Ha afirmat que volia arruïnar la seva relació "per qualsevol mitjà necessari." Tenia la intenció de seduir Skipper i posar la mentida de les seves relacions amb el seu marit. Ella es va espantar i va sortir corrent sense passar per aquesta. Maó reclamat la culpa per la mort de Maggie Skipper, però es revela que en realitat es culpa per no ajudar al capità que ell va anomenar de maó en un estat histèric.

Big Daddy s'assabenta que va a morir de càncer i que aquest aniversari serà l'última. Sacsejat, es refugia al soterrani. És en aquest lloc de la casa on ocurreix el dramàtic desenllaç final.



Si no vols perdre't aquest luxe de pel·lícula, no falles amb la teua cita amb el Cineclub Bogart!!!

Esta setmana presentada per la nostra Mercé Santonja.

Per finalitzar, pots veure un video explicatiu sobre la pel·lícula:

1 comentari:

lauren bacall ha dit...

PER FAVOR! qui ha comés el fatídic error d'escriure ASSABENTAR-SE amb V als cartells que hi ha a l'institut? Per l'amor de Déu!