Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

6 de març del 2011

La noche del cazador


El Cineclub estrena esta pel·lícula americana del 1955, el divendres 11 de març.

Dirigida per Charles Laughton i protagonitzada pels actors Robert Mitchum, Dhelley Winsters i Lillian Gish, esta basada en la novel·la del mateix nom (publicada el 1953).

És un dels clàssics del cinema que no pots deixar veure.

Pots veure a continuació la sinopsi:

La pel.lícula està ambientada a la dècada de 1930 a Virgínia Occidental, al llarg del riu Ohio. Ben Harper (Peter Graves) és sentenciat a la forca per la seva participació en un robatori en el qual dos homes van ser assassinats. Abans que siga capturat s'amaga els diners robats, confiant només en el seu fill John (Billy Chapin), el personatge principal de la història, amb la ubicació dels diners. Joan té una germana més jove, Pearl (Sally Jane Bruce). El reverend Harry Powell (Robert Mitchum), un assassí en sèrie i predicador autoproclamat amb les paraules "amor" i "odi" tatuades en els artells de les mans dreta i esquerra, les accions d'una cel de la presó amb Harper. Es tracta que Harper li diu l'amagatall abans de la seva execució, però l'única pista que obté és un versicle de la Bíblia Harper murmura en somnis: ". I un nen petit els conduirà"

Convençuda que Harper li va dir als seus fills el secret, festeja Powell i la vídua es casa amb Harper's, Willa (Shelley Winters). Willa no sap motiu del seu nou marit i creu que el seu matrimoni es porti a la seva salvació. Powell demana als nens sobre dels diners quan estan sols, però no revelen res. John és sospitós de Powell i protector de la seva germana. Una nit Willa escolta al seu marit qüestionar als nens i s'adona de la veritat. Mentre es troba al llit aquesta nit a la seva habitació de l'última planta Powell s'inclina sobre ella i els talla la gola.

Aquest cruel assassinat a sang freda determina el trepidant final del film.



No pots perdre't la que és considerada una de les 100 millors pel·lícules de la història!!!

Presentada esta setmana pel professor Ricardo Matas.


Finalment, tens una de les escenes de la pel·lícula: