Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

12 de gener del 2016

DRACULA

Resultat d'imatges de dracula 1931Tornem de les vacances de Nadal amb ganes de continuar amb la nostra programació cinematogràfica sempre plena de propostes interesants i novetats.
 Aquest divendres anem a seguir fent un cicle de cine de terror(que vam començar amb Nosferatu).En aquest cas hem decidit posar dos films de Tod Browning un dels directors referents en el cinema de Terror dels anys 30 i de tota la historia en general. Dràcula(1931) i La parada dels monstres(Freaks 1931) son els seus millors films i els que posarem; amb una filmografia que es remunta als temps del cinema mut quan feu pel·lícules amb el camaleònic actor Lon Chaney El trio fantàstic(1926) o mes enllà de Zanzibar(1928).


                  Potser mes conegut que el director es l'actor Bela Lugosi.Nascut a Hongria Lugosi emigrà als EUA desprès d'haver treballat com a actor teatral a Europa. Fou triat per a encarnar al conte Dràcula en el film de 1931(el que ens ocupa) i aconseguí un gran èxit amb la seva caracterització  que formà a passar part de la cultura popular. Però a part d'aquest cinta no actuà en cap film mes conegut, i a pesar de tindre fama es va veure abocat a papers en cintes de sèrie B com Zombies on Broadway(1945) de Gordon Douglas o El pla 9 des de l'espai(1959) d'Ed Wood. A mes de Lugosi a el film Browning comptà amb el director de fotografia i director Karl Freud que a mes de fer la fotografia codirigí amb ell. Freud dirigirà la popular La Mòmia(1932)amb Boris Karloff.


        La pel·lícula s'ha convertit en un mite cultural, la versió mes clàssica de la novel·la de Stoker, i tot i semblar antiquada conté algunes de les millors escenes del cinema de terror de la història.
De l'argument no em fa falta parlar es arxiconegut.Si vau veure Nosferatu ja el sabeu, es el mateix argument amb un vampir mes elegant.