Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

14 de desembre de 2015

NOSFERATU EL VAMPIR


Resultat d'imatges de nosferatu 1922Aquesta setmana canviem totalment de registre(després d'haver posat les passades setmanes Abajo el telon i F de Fraude)amb el film de terror mes cèlebre de tots els temps. Nosferatu el vampir(1922) de FW Murnau es un dels films muts mes recordats i la imatge de Max Schrenck caracteritzat com a Nosferatu una de les imatges mes esgarrifoses de la història del cinema.


   Noseratu es una obra mestra tant del seu director com de la historia del cinema. Ens conta una historia decimonónica(el mateix segle en el que es va escriure la novel·la de Bram Stoker) en la qual una parella de joves viu feliç en una ciutat alemanya fins que un dia al xic es enviat a Transilvània per un fosc agent immobiliari per a tancar uns negocis que aquest te amb el compte Orlok. Es tracta de la compra d'una casa que just es troba al costat de la del jove i aquest compte li porta a ell molt mala espina...


       Nosferatu es una cinta comptada amb un magnifica ambientació terrorífica. El paper del compte es el mes repel·lent de tots els de la historia del cinema, perquè al contrari que el d'altres interpretacions(les de Bela Lugosi, Christopher Lee, Frank Langela o Gary Oldman, sota el nom de Dràcula)aquest personatge presenta característiques físiques semblants a una rata o un rat penat. A mes al ser muda i en blanc i negre la pel·lícula aprofita per ficar por amb els les imatges gòtiques i les ombres.
       L'estil d'aquest film es faria molt popular en els anys 20 amb films de la escola denominada Expressionisme alemany(molt semblant a l'expressionisme pictòric)amb directors com Fritz Lang  Robert Wienie(que inicià el gènere amb El gabinet del doctor Caligari(1919) o el mateix Murnau.
     Murnau es convertiria en un dels majors representants del cinema mut. Va dirigir films expressionistes com Faust(1926)o L'últim(1924) encara que també feu altres tipus de films, com Amenecer(1927) una altra obra mestra que va rodar als EEUU.


   Amb aquest film que serà presentat per l'alumna de 4t d'ESO Helena( i una pel·lícula suplementaria sobre el rodatge de la cinta)acabem aquest primer trimestre. Que tingueu unes BON NADAL i un BON ANY NOU!!!