Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

22 de gener del 2016

M

Resultat d'imatges de m el vampiro de düsseldorfAvui 22 de gener posarem al cineclub Bogart la pel·lícula M, el vampir de Dusseldorf(1931).

Aquest film alemany va ser dirigit per Fritz Lang i protagonitzat per Peter Lorre. Va ser un dels últims films que Lang dirigí a Alemanya(abans havia dirigit Els Nibelungs(1924) i Metròpolis(1927) durant l'època muda) abans del seu exili als EEUU per l'entrada al poder d'Adolf Hitler. La cinta d'avui es un al·legat contra Hitler(com algun poder maligne que es va aproximant a les ciutats germàniques)però a part de la interpretació política(prou significativa)trobem també una critica contra l'abús i l'assassinat de nens. 

        El protagonista de la cinta es un Peter Lorre debutant que amb el seu aspecte terrorífic i els seus ulls saltons aconsegueix el seu millor paper (participà també a films nord americans com El falcó maltes(1941) o Arsenico por compasion(1944) i molts d'altres ) una de les actuacions mes terroríficament bones.


          El film està valorat com una de les millors (o la millor) pel·lícules alemanyes mai filmades. Es una cinta a pesar de no ser de terror ens pertorba amb la seva paranoia.
               El criminal segueix als nens espera a que es troben sols i els enganya amb regalets...
No us perdeu aquesta ombrívola pel·lícula!!!!