Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

20 de maig del 2015

EL QUART MANAMENT

Resultat d'imatges de el cuarto mandamientoAquesta setmana comencem amb l'últim cicle del curs i se'l dediquem ni mes ni menys que a una de les figures mes importants de l'historia del cinema: Orson Welles


Aprofitem el centenari d'aquest director i actor de cinema que es possiblement una de les figures mes importants i al mateix temps mes maleïdes de l'historia del cinema.

El film d'aquesta setmana fou el segon que realitza(després de fer un any abans la seva obra mestra Citzen Kane),es tracta de The magnificent Amberson 1942 (traduïda per el quart manament).El director ens conta una historia ambientada en EEUU(Indianapolis)a finals del segle XIX on el protagonista  es el fill de pares rics, prepotent i malcriat.
En la cinta  Welles dona una visió de la burgesia de l'època decadentista y la arrogància de l'aristocràcia.


 A pesar de haver sigut manipulat per la productora, la  RKO les seves imatges posseeixen una màgia i una força típica de les pel·lícules de Welles.
El repartiment esta plegat de grans estrelles del cinema de Welles: Joseph Cotten col·laborador inseparable (Ciutadà Kane,Estambul) participa també en altres pel·lícules de renom com L' ombra d'un dubte(1944) d'Alfred Hitchcock, Niagara(1954) de Henry Hataway...


 També trobem actors de la companyia de teatre de Wells(el Mercury Theatre):Ray Collins,Agnes Moorehead i Erskine Sanford , a mes d'Anne Baxter(Tot sobre Eva),Dolores Costello o Tim Holt.
Com a curiositat aquesta va ser l'únic llargmetratge que va fer Welles en el que no apareixia ell.


     El film fou un desastre en taquilla i la RKO no volia fer ninguna pel·lícula mes amb el director.Posteriorment Welles dirigí algunes obre mes en Hollywood(La dama de Shanghai (1946),Set de mal(1958) ) i en Europa(Mr Arkadin (1953),Campanades a mitjanit(1965) ) no obstant això han quedat com a obres mestres les seves dues primeres obres.
 No us perdeu aquesta obra mestra incompresa en el seu temps. Us esperem!!!!