Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

13 de novembre del 2013

Ninotchka

Aquesta setmana el cineclub us proposa una de les millors comèdies de tots els temps: Ninotchka.
 Es un film de l'any 1939 ,compta amb la genial direcció d'Ernst Lubitsch i la magnífica interpretació de Greta Garbo i de l'actor Melvyn Douglas.

     El director Ernst Lubitsch(1892-1947),va ser un dels millors cineastes clàssics i va fer un tipus de comèdia sofisticada que va arribar a ser coneguda   mundialment amb l' apel·latiu ''toc Lubitsch''.Va nàixer a Berlín el 1892 i va començar allí fent les primeres obres, però poc després a mitjans dels anys 20 se'n va anar a viure als E.E.U.U. Allí, amb l'arribada del sonor feu les seves obres mestres entre 1932 i 1943:Trouble in Paradise (1932), La vuitena esposa de Barbablava (1938),The shop arround the cornner (1940),Ser o no ser(1942)...En elles va desenvolupar l'anomenat toc Lubitsch que es basava en un humor fi ,de vegades per a saltar-se la censura i amb molta frivolitat.

     Un altre gran punt de referència és el de Greta Garbo(1905-1990),anomenada "la divina" per la seva bellesa i majestuositat, sempre amb una mirada mes aviat frívola. Aquesta actriu sueca va triomfar a Hollywood amb films dramàtics com: Mata Hari(1932),Anna Karenina(1935) o Margarita Gautier(1936).Amb Ninotchka ,que fou la seva primera comèdia  va atraure molt a la crítica que va anunciar 'La Garbo rie'.

     La pel·lícula ens conta la història de tres camarades russos, que son enviats a París amb la missió d'obtindre  un diner que suposadament era del govern rus (en aquest cas unes joies robades).Els camarades s'entreguen al luxe i al plaer de la capital i s'obliden de la seua missió. El govern rus envia a Nina Ivanova Yukashova (Ninotchka) a arreglar les coses. El film és una crítica al govern rus contat des del punt de vista capitalista. No obstant això, malgrat d'esta crítica política ,el film conté magnífiques escenes còmiques.

 La pel·lícula serà presentada per Ricardo Matas cinèfil i professor de l'institut.

 

1 comentari:

escuchadora psicologica ha dit...

Presentació magistral, per Ricardo Matas
de la pel.licula y dels protagonistes.
Com sempre, hem aprés molt.