Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

18 de novembre del 2013

En bandeja de plata

En bandeja de plata(amb el títol original The fourtain cookie)es un film de l'any 1966 dirigit per Billy Wilder i protagonitzat per Jack Lemmon i Walter Matthau. Posteriorment els 3 tornarien a fer dues pel·lícules més junts (Primera Plana i Buddy Buddy) encara que serien Matthau i Lemmon els que aconseguirien la fama mundial amb L'estranya parella (1967).

  La història ens conta com Harry Hinkle (Lemmon) un càmera de TV ,que està rodant un programa d'esports, queda tombat per un futbolista en un xoc. El seu cunyat Willie Gringrich(Matthau) un abocat  sense escrúpols, aprofita per a fer fingir que Harry a tingut una lesió greu per a cobrar una indemnització. El truc està en que a Harry no li a succeït res i té que fingir paràlisis durant tot el film. Pel principi ell intenta renunciar, però el cunyat el convenç de que amb aquesta excusa la seva ex-dona podria tornar amb ell.
  La cinta és una divertida crítica als diners  i l'ambició ,sobre com intenta la gent trobar la felicitat i com l'aconsegueix.

        Billy Wilder(Viena1906-E.E.U.U 2002),fou un dels millors directors del cinema clàssic, destacà amb distints gèneres, tots ells portats amb gran maestria. Entre les seues obres mestres destaquen comèdies(Con faldas y a lo loco, L'apartament)drames(El crepuscle dels deus, Dias sin huella )i films de suspens(Perdició, Testimoni de càrrec).
         També destaquen les actuacions de Jack Lemmon i Walter Matthau, que arribaren a ser uns dels actors més populars dels anys 60.

La pel·lícula serà presentada per l'alumne de 3r d'ESO Ximo Aracil .

Per últim un tràiler