Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

1 de maig de 2013

La sal de la Tierra

Després de Pena de muerte, el Cineclub continua el seu cicle de cinema crític i compromés amb una altra obra mestra: Salt of the Earth

La sal de la Tierra és una pel·lícula estatunidenca de 1954. Es tracta d'un drama de caire polític dirigit per Herbert Biberman, un dels més coneguts artistes de Hollywood acusat de ser comunista i perseguit per les autoritats nord-americanes durant els anys posteriors a la II Guerra Mundial. El guió és original de Michael Wilson.

El film que tracta l'espinós tema de la emancipació obrera (així com l'emancipació de la dona) en el país "bressol" del capitalisme. Compta amb la participació d'actrius i actors com Juan Chacón, Will Geer, Rosaura Revueltas (en un impactant rol) o Mervin Williams.

Serà presentada per la nostra excompanya Clara Sendra, que ens visitarà especialment per a esta ocasió.

Si vols saber-ne més, ací tens la sinopsi i el tràiler:

La vaga que van protagonitzar uns miners de Nou Mèxic va suposar una dura i amarga batalla, però van comptar en tot moment amb el suport de les seues dones. Controvertit melodrama semi-documental en el qual intervenen personatges reals, però que va haver d'afrontar innombrables problemes durant i després del rodatge: el director, el productor, el guionista, el compositor i l'actor Will Geer figuraven llavors en la "llista negra" del Comitè de Activitats Antiamericanes del senador McCarthy. Hui en dia, en canvi, és una de les poques pel·lícules que es conserven a la Llibreria del Congrés dels Estats Units pel seu valor històric i cultural.