Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

23 d’octubre de 2012

Los falsificadores

Continuem amb el Cineclub amics!!! Per al vinent divendres 26 d'octubre us proposem la primera pel·lícula a propòsit del nazisme (que ja quasi forma un gènere tot sol). Es tracta d'una monumental pel·lícula austríaca de l'any 2007 Los Falsificadores (Die Fälscher).

Dirigida i escrita per Stefan Ruzowitzky, amb guió adaptat de les memòries del supervivent jueu-eslovac de l'Holocaust Adolf Burger. Amb música de Marius Rohland, compta amb la participació de nombrosos actors novels com Karl Markovics, August Diehl, Devid Striesow, Martin Brambach o August Zirner, entre d'altres.

Fou un film bastant exitós. Aconseguí l'Oscar a la millor pel·lícual de parla no anglesa de 2007 o el premi al millor actor (Karl Markovics) a la Seminci de Valladolid. També formà part de la secció oficial del Festival de Berlín.

La pel·lícula, que com sempre arrancarà a les 18:00, serà presentada pel nostre company de 2n de BATX Lucas Sirvent.

Si vols saber més sobre Die Fälscher, ací tens la sinopsi i el tràiler:

Berlín, 1936. Sorowitsch (Karl Markovics), el rei dels falsificadors de moneda, és un jueu sense escrúpols que creu que "la manera més ràpida de guanyar diners és fabricar diners". Res li importa el que està succeint al seu voltant, ni tan sols la situació dels jueus. No obstant això, quan esclata la guerra, és arrestat i portat a un camp de concentració nazi, on es veu obligat a treballar amb altres falsificadors. La seua missió: fabricar lliures esterlines i dòlars americans. A canvi, les seues condicions de vida són millors que les dels altres presoners. Malgrat tot, aquesta situació els planteja a alguns un dilema moral, perquè cooperar amb els seus botxins equival perllongar la guerra i facilitar la victòria a Alemanya...