Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

26 de febrer del 2012

Pa negre

El proper divendres 2 de març, el Cineclub Bogart tindrà l'honor de projectar una de les pel·lícules en català més famoses dels últims anys: Pa negre


Es tracta d'un drama del 2010, dirigida i adaptada pel mallorquí Agustí Villaronga, basada en l'obra homònima d'Emili Teixidor (publicada el 2003), i protagonitzada pels jóvens Francesc Colomer, Marina Comas, i també Nora Navas i Roger Casamajor, entre molts d'altres.

Enregistrada en diversos punts de Catalunya, tingué un enorme èxit arrasant en els Premis Gaudí (els premis del cinema català) i els Premis Goya. Va rebre més guardons en molts altres festivals com el Donostia Zinemaldia.

Fou escollida com a representant espanyola pels Premis Óscar, no obstant això, malauradament, no fou escollida per  les nominacions.

Serà presentada per Lucas Sirvent.

Si vols saber-ne'n més, ací tens una xicoteta sinopsi i el tràiler:

Durant els durs anys de la Postguerra, en una zona rural de l'interior de Catalunya, un xiquet anomenat Andreu, membre d'una família que pertany al bàndol dels perdedors, troba un dia al bosc els cadàvers d'un home i el seu fill. Les autoritats sospiten del seu pare, però Andreu intentarà trobar el culpable. En aquestes circumstàncies, es produeix en Andreu el despertar d'una consciència moral que s'oposa a la mentida com a instrument del món dels adults.

<>


6 comentaris:

patra ha dit...

si lo poneis con subtitullos en castellano, ire a verlo, sino, no.
no es nada personal, pero es que no entiendo el catalan, prefiero el ingles, o en su defecto el castellano

Dora ha dit...

Això té fàcil solució. Si totes les setmanes feres l'esforç de veure una pel·lícula en català, al final ho entendries. Fa més el que vol que el que pot, la resta són excuses.

Sr. Lluc ha dit...

vam veure una gran pel·lícula el divendres. llàstima que no vullgueres vindre patricia!, no saps el que et vas perdre!!!

patra ha dit...

no fue solo que no quise (y no quise por que no habría entendido una papa) si no por que coincidió que aquel día se murió una tia mia.
y al comentario de JJ, no, no quiero. cuando termine la carrera me volveré a mi pueblo, así que no sirve de mucho que aprenda a ver películas en catalan... (además, ahora a mis 19 años, molestarme en eso... no gracias)

Dora ha dit...

Una llengua (totes les llengües) porta aparellada una cultura, i "molestar-se" per qualsevol cultura és un enriquiment personal, als 19 anys, als 70 o als 15, l'edat no importa.

patra ha dit...

lo siento, pero me puede la curiosidad: ¿quien es JJ?