Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

6 de febrer del 2012

Los santos inocentes

Los santos inocentes serà la propera pel·lícula que el divendres 10 de febrer el Cineclub estrenarà. Esta volta seguint la linia de l'anterior film que tractava la postguerra, ara veurem l'Espanya franquista més rural.

Estrenada el 1984, dirigida per Mario Camus, i basada en l'obra homònima de Miguel Delibes, compta amb una magnífica representació del millor cinema espanyol.

La meravellosa interpretació principal de Alfredo Landa i Francisco Arrabal, fou guardonada amb al premi a la millor actuació masculina al Festival de Cannes.

Serà presentada per la nostra companya Teresa Henarejos.

Si vols saber-ne més, ací tens la sinopsi i una escena del film:

Una família de camperols formada per Paco i Régula i els seus tres fills, Nieves, Quirce i Charito viuen en una humil casa al servei dels senyors del cortijo, treballant, obeint i suportant humiliacions sense cap queixa.

La seva única aspiració és que els seus fills estudiïn per abandonar la vida que porten. Charito, la seva filla menor, que anomenen la niña chica, és retardada mental i roman sempre en un bressol. A la família aviat s'afegeix Azarías, germà de Régula, en ser acomiadat del seu treball en un altre cortijo proper. Azarías és un innocent amb dificultat d'expressió i retard mental, l'única preocupació del qual és la cria d'una petita gralla (ocell), la seva milana bonica.

La vida al cortijo segueix la mateixa rutina de sempre, uns manen i d'altres obeeixen; esdeveniments familiars, caceres i festes se succeeixen a la Casa Gran. En una d'aquestes caceres, el senyoret Iván mata amb la seva escopeta a l'ocell d'Azarías, la qual cosa provoca una resposta brutal per part d'aquest.

2 comentaris:

Sr. Lluc ha dit...

La definiré amb 3 paraules:

-TRÀGICA!!!
-REVEL·LADORA!!!
-FANTÀSTICA!!!

Magnífica elecció Tesi!!!

Tesi Henarejos ha dit...

Moltes gràcies, es que aquesta pel·lícula no pot deixar indiferent a ningú.