Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

9 de febrer del 2016

CAUTIVOS DEL MAL

Resultat d'imatges de cautivos del malDesprés d'Ordet prosseguim la nostra programació amb un altre clàssic. Aquest cop un film americà Cautivos del mal(The Bad and the beautiful 1952) dirigit per Vicente Minnelli.

           Minnelli fou durant el Hollywood clàssic un dels mes destacats directors de comèdies i musicals. Dirigí les esplèndides Mi desconfiada esposa(1958) o El loco del pelo rojo(1954).Aqueta ultima que narrava la vida del pintor impressionista Van Gogh estava protagonitzada per Kirk Douglas actor que també protagonitzarà aquesta.

      Douglas fou una de les majors estrelles de l'època amb films clàssics com El gran carnaval(1951) de Wilder Rio de sangre(1953) de Hawks o Espartacus(1960) de Kubrick. També ajuda aquest últim a produir la personal cinta Senderos de Gloria(1957).
Al film li acompanyarà com a protagonista femenina Lana Turner tot un icona eròtica(també coneguda pels seus escàndols en la vida privada).
Va ser protagonista de la mítica pel·lícula de cine negre El cartero     siempre llama dos veces(1946) de Tay Garret.


     La pel·lícula a mes de tindre llegendes de la historia del cinema tracta sobre això: Es una historia de cinema.
 Un tirànic i manipulador productor de cine (Douglas) que ha caigut en desgracia demana ajut a un director(Barry Sullyvan) a una actriu(Turner) i un guionista(Dick Powell, actor de musicals clàssics dels 30 com la Calle 42) als qui va ajudar però aquests tenen prou raons per detestar-lo.


     El film es un sòrdid melodrama on es fa una reflexió sobre l'art i l'ambició. Un dels rar avis del cine clàssic nord-americà, ja que no era molt comú narrar drames ambientats en el mon del cinema. En aquest gènere a sortit l'obra mestra igualable a aquesta El crepuscle dels deus(1950) de Billy Wilder i que parla sobre la decadència del cinema mut en concret de la caiguda d'una ex gran estrella.
   En la pel·lícula que vorem aquest divendres també es parla de decadència.
D'una decadència personal que també fa decaure a altres persones. Us esperem!!!