Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

2 de novembre del 2015

EL PROCES

Resultat d'imatges de el procesoSeguim aquesta setmana(el divendres 6) amb el cicle dedicat a Orson Welles després del breu parèntesis de la setmana passada(es va projectar una secció de cinema rus a Les Cigarreres).
La pel·lícula d'aquesta setmana es titula el procés(The trial 1962) i està basada en una novel·la de l'importantíssim escriptor Franz Kafka.


Kafka(1883-1924) que nasqué a Praga a finals del segle xix s'ha convertit en un dels millors escriptors del segle XX(a pesar d'haver escrit només 3 novel·les i una novel·la breu) gracies al seu surrealisme i a la descripció d'ambients inquietats ,claustrofòbics i boirosos sempre basats en el psicoanàlisi. El film d'aquesta setmana no es una excepció.


       Tracta sobre un home que es desperta un matí (com Gregor Samsa de La Metamorfosis) i es troba envoltat de policies que li acusen d'haver comes un crim que ell(suposadament)no ha comes.


  El film te grans plans(es clar venint de Welles!)i molta inspiració en els films de suspens d'Alfred Hitchcock. Fins i tot li agafa el  protagonista de la seva darrera pel·lícula Psicosis(1960)(l'actor amb cara de nen bo incapaç de matar una mosca) Anthony Perkins.
Al repartiment l'acompanya la bella actriu Romy Schneider (la que fou ja Sisi l'emperadriu(1957),que a mes participaria en altres cintes com El cardenal(1963) o A pleno sol(1960)) o l'actriu favorita de la nouvelle vague Jeanne Moureau(i actriu a un munt de pel·lícules de Louis Malle ,Tony Richardson ,Buñuel ,Truffaut o el mateix Welles) a mes del propi Welles que també participa com a actor.


Tota una experiència ,vaja.