Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

9 de juny del 2014

El Gatopardo

Com el curs s'està acabant hem decidit posar-vos com a última pel·lícula un dels grans clàssics mes estimats de tots els temps(com si no anàvem a finalitzar el curs).
Es tracta de El gatopardo (1963) film italià basat en una novel·la de Giuseppe Tomasi Di Lampedusa i portat al cinema pel gran mestre Luchino Visconti.


      És un film històric que ens narra una part de la història de Itàlia quan aquesta es va unificar.
Mes concretament la narració es desenvolupa en Palermo on Don Fabrizio, Príncep de Salina (Burt Lancaster), i la seva família, troba la seva vida alterada després de l' invasió de Sicília per les tropes de Garibaldi (1860). Per allunyar-se, la família es  refugia en la casa de campo que posseeix  en Donnafugata en companyia del jove Tancredi (Alain Delon), nebot de Don Fabrizio i simpatitzant en el  moviment lliberal de unificació.
Aquest seria l'argument resumit d'una forma senzilla ja que aquest esta ple de reflexions polítiques i socials. El film ha estat un gran exemple de la bona interacció entre el la industria nord-americana i la italiana.


El director de la cinta Visconti va viure l'aristocràcia en primer pla. Començà a interessar-se al cinema gracies al teatre i a l'òpera que li impressionava.
De les seves múltiples obres té una etapa mes neorealista(amb obres mestres com Ossesione (1942) o Rocco i els seus germans(1960) i una de mes posteriors on treu a llum grans melodrames i histories d'aristòcrates (Mort a Venècia(1971),Confidències(1974)... ).La seva obra es considera un dels punts principals del cinema italià.
Trobem a mes un repart amb grans actors com el nord-americà Burt Lancaster(conegut per actuar a clàssics com D'ací a l'eternitat(1953),Trapezi(1956)...)el francès Alain Deloin( Rocco(1960),  El silencio de un hombre (1967)... ) i en el repartiment  femení la actriu italiana Claudia Cardinale (Rocco i els seus germans'' del mateix director'',Fellini 8 i mig(1963)...)
Per últim hem de destacar la banda sonora de Nino Rota(que ens acompanyarà en les magnifiques escenes de ball) compositor de les pel·lícules de Fellini i del Padrino.


No us perdeu aquest últim gran film d'aquest curs!!! Serà presentat per
Mercè Santonja