Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

29 de maig del 2011

Brokeback Mountain


"L'amor és una força de la natura"

D'aquesta forma es presenta Brokeback Mountain, la pel·lícula que projectarem el proper divendres 3 de juny al Cineclub.

Es tracta d'un film estrenat el 2005 als Estats Units, no obstant, dirigida per un director taiwanés, Ang Lee.

Compta amb la participació d'actors i actrius tan coneguts com Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway o Michelle Williams.

Guanyà un munt de premis, entre els que destaquen, els Oscar al millor director, al millor guió adaptat i a la millor música original. També aconseguí nombrossos premis BAFTA, diversos Globus d'Or i el Lleó d'Or del Festival de Cinema de Venècia.


La sinopsi d'esta pel·lícula, pots llegir-la a continuació:

La pel.lícula relata la història d'Ennis Del Mar (Heath Ledger) i Jack Twist (Jake Gyllenhaal), dos joves que es coneixen i s'enamoren durant l'estiu de 1963 mentre treballen en el pasturatge d'ovelles a Brokeback Mountain (un lloc fictici), a Wyoming, Estats Units. La pel.lícula narra la història de les seves vides i la seva contínua, encara que complexa, relació durant dues dècades, que continua mentre tots dos es casen amb les seves núvies i tenen fills.

Ennis i Jack es coneixen quan són contractats per Joe Aguirre (Randy Quaid) per dirigir les seves ovelles durant l'estiu. En els llargs mesos d'aïllament, entre els dos comença a desenvolupar-se un llaç especial. Una nit, després de beure whisky, Jack li fa una insinuació romàntica a Ennis, que al principi es nega però després accedeix a tenir relacions sexuals amb ell. Malgrat que li adverteix a Jack que només passaria una vegada, Ennis s'adona que té una relació física i poderosament emocional amb el seu company durant la resta del temps que passen junts. Poc després de descobrir que el seu temps junts anava a acabar-se sobtadament, barallen a cops de puny causant-se mútuament ferides.

En acabar el seu treball els dos tornen a les seves ciutats, Ennis es casa amb la seva promesa Ànima Beers (Michelle Williams) i Jack s'en va a Texas, on coneix i es casa amb una vaquera anomenada Lureen Newsome (Anne Hathaway). Jack i Ennis es tornen a trobar quatre anys més tard, i Ànima els veu besar apassionadament. Jack proposa que vagin a viure junts a un petit ranxo, però Ennis, turmentat per un record dolorós de la seva infància d'un homosexual assassinat al seu poble, tem que qualsevol intent per viure junts acabés en tragèdia. També es mostra incapaç d'abandonar la seva família. Sense atrevir-se a consolidar la seva relació Ennis i Jack acaben veient-se en «viatges de pesca» de tant en tant.

La trama de la pel·lícula es desenvolupà en diferents situacions provocades, en gran part, per la por d'un dels amants en ser descobert. Acaba amb un final apassionant que no pots perdre't.


Este film serà presentat per Júlia Sánchez.


Per finalitzar, pots veure el tràiler:

2 comentaris:

MissScissorhands ha dit...

Per fi!
Tinc moltes ganes de tornar a vore-la.

Laura

Sr. Lluc ha dit...

Em va sorprendre molt el tràgic final que té, no obstant, m'ha agradat molt. Bona elecció!!!