Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

3 d’abril del 2011

El chico


Benvolguts cinèfils, pel divendres 8 d'abril, el Cineclub Bogart us té preparats una sessió especial.

Projectarem dues pel·lícules del nostre director, guionista, productor i actor Charles Chaplin; El Chico i El Peregrino. Ara et farem una introducció de la primera:

El Chico és un film de 1921 dirigida per Charles Chaplin. Compta amb les actuacions d'aquest, i d'altres com Edna Purviance o Jackie Coogan.

És una de les poques pel·lícules mudes que continuen tenint èxit a l'actualitat.


Pots llegir a continuació la sinopsi:

Una jove senyoreta, Edna (interpretada per Edna Purviance), acaba de donar a llum un fill no desitjat. Amb el dolor de la seva ànima, decideix deixar el seu nadó dins de l'elegant automòbil de certa família adinerada, amb una nota en què breument demanava que es fessin càrrec del seu fill. Però uns delinqüents que es roben l'acte, deixen el nadó abandonat a la cantonada d'un barri marginal. És allí on el troba un alegre, despreocupat i innocent vagabund (interpretat per Charlie Chaplin), que si bé en diverses ocasions intenta desfer-se de semblant responsabilitat, es compadeix d'ell i decideix adoptar-lo i assumir la seva criança. El nadó creix i es converteix en "El Chico", un noi de sis anys interpretat per Jackie Coogan. Al costat del seu pare adoptiu sobreviuen sobre la base de divertides pilleries, vivint pobrament en un suburbi però alhora tranquils i feliços.

Edna, que s'ha convertit en una famosa i adinerada actriu, intenta mitigar en part el constant dolor d'haver perdut un fill, i sol descendir als suburbis a repartir joguines entre els nens pobres, entre els quals hi ha el Noi. Quan troba el Noi, Edna reacciona d'una manera inesperada...


Esta pel·lícula serà presentada per Patrícia García.

2 comentaris:

Júlia S ha dit...

Preciosa, preciosa!!
El xiquet és el millor...
Com és possible que amb una mirada o un gest se transmeta més que una pel·lícula sencera d'ara??

VISCA EL CINE-CLUB!

Sr. Lluc ha dit...

La veritat es que a mi també em va agradar mes El chico. Les actuacions de Chaplin i sobretot del xiquet son realment bones!!!