Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

4 d’octubre del 2010

Espartaco

Aqusta setmana hem decidit projectar aquest pel·lícula en honor al actor Tony Curtis, que va morir el passat 29 de setembre y que fou munidalment conegut per la seua interpretació com Josephine al film Con faldas y a lo loco.

Sinopsi:

73 aC. Espàrtac és un esclau traci que treballa en les mines de Líbia. És comprat per Lentulus Batiatus, propietari d'una escola de gladiadors a Càpua. Allí, s'encarrega d’ell, l'entrenador Marcellus que l'inicia a l'ofici de gladiador. Coneix altres esclaus, entre els quals Draba el Negre i Crixus. També s’interessa per Varinia, una de les esclaus que Marcellus dóna de vegades en recompensa per a una nit als gladiadors que s’ho han guanyat.

Crassus arriba aviat a l'escola de gladiadors amb altres tres companys i demana a Batiatus que faci combatre dos parells de gladiadors fins a la mort. Spartacus és seleccionat per barallar-se contra Draba a l’arena. És vençut però Draba es nega a matar-lo i llança el seu trident cap a la llotja dels espectadors on s’hi llança. Crassus el mata d'un cop de daga abans que no aconsegueixi pujar sobre l'estrada.

Fastiguejats per la mort de Draba, els gladiadors degollen Marcellus i es revolten. Veient que no s’unirà a la rebel·lió, Batiatus es salva portant Varinia amb ell.

Al Senat romà de Roma, el plebeu Sempronius Gracchus, adversari declarat de Crassus, fa votar una moció donant a Marcus Glabrus, cap de la guarnició de Roma i protegit de Crassus, el comandament d'un exèrcit encarregat de sufocar la revolta dels esclaus que s'han refugiat al Vesubi. Esperant Cèsar, aliat de Gracchus, pren el comandament de la guarnició de la ciutat.Quan surt l'exèrcit de Glabrus, Antoninus, un esclau poeta de Crassus, fuig i marxa per reunir-se amb els rebels.

Aquests tallen a trossos l'exèrcit de Glabrus. L'objectiu d’Espàrtac és travessar Itàlia fins la mar amb als seus homes on pagarà els pirates cilicis per fer-los embarcar als seus vaixells i transportar-los el més lluny possible de Roma. Al començament del viatge, s’hi uneix Varinia, que ha aconseguit escapar-se de les urpes de Batiatus. Es fan amants i Varinia queda aviat embarassada.

Quan els esclaus arriben a la costa, el cap cilici els comunica que no els podrà embarcar ja que Crassus ha pagat la seu flota perquè salpi. Ofereix només embarcar Espàrtac, Varinia i alguns dels seus oficials al seu vaixell personal però Espàrtac s’hi nega i l’expulsa fora del camp. Es prepara llavors per enfrontar-se a les legions romanes. A Roma, Crassus ha promès aixafar la rebel·lió a condició que sigui designat Dictador, i el Senat ha acceptat malgrat les protestes de Gracchus. Els esclaus veuen aviat com es concreta l'amenaça sobre ells. L'exèrcit de Crassus arriba de Roma i és reforçada per la de Pompeia, que arriba de Calàbria, i la de Lucullus, que s'acosta a Brundisium.

L'exèrcit esclau pateix una desfeta completa i Crixus mor a la batalla. Espàrtac i Antoninus són fets presos. Al camp de batalla, Crassus troba Varinia, que acaba de parir, i la porta a Roma. La cobejava des que l’havia entrevist a la casa de Batiatus a Càpua. Crassus promet als captius que no seran castigats si els lliuren Espàrtac. Amb gran sorpresa, tots declaren: ''Sóc Espartàc!''. El vencedor els condemna a ser crucificat al llarg de la Via Àpia fins a les portes de Roma. Ordena que Antoninus i Espàrtac, encadenats l'un a l'altre, siguin els últims a ser posats a la creu.

Batiatus, arruïnat per la revolta dels seus gladiadors, vol revenjar-se de Crassus, que acusa de ser la causa de la seva desgràcia. Torna a Roma i s’ajunta amb Gracchus, ara caigut en desgràcia. Aquest li dóna diners per rescatar Varinia i portar-la a la Gal·lia on trobarà la llibertat. Després de la seva marxa, Gracchus es suïcida.

Durant aquest temps, Crassus, a qui s'ha unit Cèsar, és a les portes de Roma i ordena Espàrtac i Antoninus barallar-se en duel fins a la mort. El vencedor serà llavors penjat a la creu. Espàrtac guanya el combat i és crucificat prop dels murs de Roma. L'endemà pel matí, Batiatus i Varinia surten de la ciutat agafant la Via Àpia i veuen Espàrtac a la seva creu. Varinia li ensenya el seu fill abans d'allunyar-se al carretó amb el seu ancià amo.


Aquest divendres la pel·lícula serà presentada per Pilar Calderón

Clica ací per vore tràilers de la película.

2 comentaris:

MissScissorhands ha dit...

Al final vam veure "Los Vikingos", però també va estar bé ^^
Et recomane que poses el gadget de seguidors, així serà més fàcil que es facen seguidors (quina redundància ._.)
Ara a esperar la de la setmana que ve!

Laura

Sr. Lluc ha dit...

Sí, finalment projectàrem "Los Vikingos" perquè "Espartaco" dura quasi 3 hores.

Però be... Espartaco ens va encantar.