Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

31 d’octubre del 2010

Moulin Rouge

El divendres 5 de novembre, gaudirem al Cineclub Bogart de Moulin Rouge.

La història de Henri de Toulouse-Lautrec, pintor francés que fou conegut arreu del món per retratar la vida nocturna parisina de finals de segle (XIX).

Si voleu saber més, llegiu la sinopsi:

A París el 1890, quan la multitud es dirigeix al club nocturn Moulin Rouge, el jove artista Henri de Toulouse-Lautrec (José Ferrer) acaba una ampolla de conyac i esbossa un dibuix de les ballarines que realitzen els espectacles
habituals del club, mentrés escolta cada paraula cantada per Jane Avril (Zsa Zsa Gabor). Aquesta,
encantadora, es burla d'Henri, els ballarins de La Goulue (Katherine Kath) i Aicha (Muriel Smith) lluiten entre ells i el propietari Maurice Joyant (Lee Montague) ofereix begudes a Henri gratis durant un mes a canvi de pintar un cartell promocional. A l'hora de tancament, Henri espera a la multitud a dispersar abans d'aturar-se per revelar les seves quatre peus, el cos de sis polzades. A mesura que camina cap a la seva apartament de Montmartre, que recorda els esdeveniments que van portar a la seva desfiguració: Henri és un nen brillant, alegre, venerat pel seu pare, el comte de Toulouse-Lautrec. Quan cau un tram d'escales, però, les seves cames no cicatritzen, una debilitat genètica que es deriva del fet que els seus pares són cosins germans. Les seves cames atrofiats i dolgut, Henri es perd en el seu art, mentre que el seu pare aviat surt de la comtessa per assegurar-se que no tindrà més fills. Com adult jove, Enric li proposa a la dona que estima, però quan ella li diu que cap dona l'estimarà, ell surt de casa de la infància en la desesperació per començar una nova vida com a pintor a París.

De tornada en el present, el carrer caminador Marie Charlet (Colette Marchand) demana Henri al seu rescat de sergent de la policia Patou (Georges Lannes). Henri sales d
e la policia fent-se passar pel seu tutor, després que ella insisteix a seguir a casa seva. Allà, ella es dirigeix a la seva petita alçada, i encara que al principi és enutjat, li permet mantenir-se al marge de la seva solitud desesperada i està encantat quan afirma que no es preocupen per les seves cames. En pocs dies, que compra els seus regals i cantar com ell pinta, fins que Marie té els seus diners i es queda fora tota la nit. Henri espera a l'agonia del seu retorn, però quan per fi se li diu que deixi d'una vegada. Al adonar-se que l'estima, ella es compromet a romandre i estimar-lo de nou. Tot i que segueix lluitant amb petulància amb ell, es diu que la seva niciesa prové de la seva pobresa i li permet quedar-se. Durant una baralla, però, ella anuncia que mai podrà atreure a una dona de veritat i se'n va. Al matí, ella li demana que prengui l'esquena, però ell es nega. Ell comença a beure i no s'atura fins que el seu patrona crida a la seva mare, que l'insta a salvar a la seva salut mitjançant la recerca de Maria.

Si vols vore com acaba esta història no faltes amb la teva cita al Cineclub este divendres!!!

A la dreta, fotografia de Toulouse-Lautrec.

Esta volta, el film serà presentat per Laura Hernández.

Per finalitzar i, encara que estiga en anglés, l'avançada , que pot donar-nos una imatge del color d'aquest film:

3 comentaris:

Joan ha dit...

Molt interesant la pel·licula i pel que pareix la vida de Henri de Tolouse-Lautrec, aunque esperava altra cosa, me quedat un poc decebut, pero aun així, enhorabona a Mercé i a Laura per la seva presentació, que ha sigut molt bona.

Sr. Lluc ha dit...

A mi em va agradar molt, però eixe final no me l'esperava.

De totes formes, felicitats per l'elecció d'aquest film!

Dora ha dit...

Fantàstica pel·lícula. I una pinzellada cultural més per als assistents. Comptat i debatut, una proposta digna d'aquest cineclub. A mi em va encantar.