Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

4 de març de 2008

Solas

La soledat és el tema principal d'aquesta pel·lícula "Solas", soledat que ve del desarrelament que causa l'emigració del camp a la ciutat.
Solas ens parla de la situació de la soledat i de la falta d'estima que viuen moltes persones en la nostra societat, així com del maltractament. Una mare que va uns dies a la ciutat i viu en sa casa amb sa filla, la protagonista, ens condueix per tres històries sobre la necessitat d'afecte. Benito Zambrano ha construït una història a partir de la relació entre quatre personatges: un vell malalt que insulta la dona i no vol saber res de la filla; la dona que, malgrat les dificultats, encomana dolcesa; la filla que ha d'aprendre a viure sense amargor; i el vell veí que viu sol amb el seu gos Aquiles.
El director intenta reflexionar sobre la necessitat d'afecte i la diversitat de maneres de satisfer aquesta necessitat, promou la responsabilitat en el terreny de la sexualitat a partir de la discussió de distintes situacions plantejades en la pel·lícula i identifica diferents formes de violència de gènere i maltractament.