Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

19 de febrer de 2014

Al final de la escapada

El film francès a bout de soufle (al final de la escapada)dirigit per Jean-Luc Goddard el 1960,fou un dels films mes innovadors, no sols de la nouvelle vague sinó també de tota la historia del cinema. A mes de comptar amb una trama ,enginyosa, que parodia i al mateix temps  homenatja als films clàssics de cine negre(com es el cas dels de Humbrey Bogart),te una gran innovació respecte al llenguatge cinematogràfica. Això es deu als nous moviments de cine apareguts en els 60.En aquest cas es tracta de la Nouvelle Vague ,ocorreguda en França  A mes de directors els seus participants(com Truffaut, Chabrol, Resnais)eren també crítics de cinema que admiraven el cinema clàssic nord-americà.

Jean-Luc Goddard (França 1930),fou un dels directors que canvià el llenguatge cinematogràfic clàssic per un de mes modern, sent així una de les figures clau de cinema d'art i assaig(amb cintes com el soldadito,Vivir su vida, Week-end...)També conta amb l'actuació dels magnífics Jean Paul Belmondo(que col·labora amb Goddard també en Pierrot el loco) i l'actriu Jean Serberg.


La trama fa homenatge al cinema negre dels anys 40. Després de  robar un cotxe en Marsella per a anar a París ,Michel Poiccard (Jean-Paul Belmondo),mata fortuïtament a un motorista de la policia.En París, després de robar diner a una amiga, va en busca de la seva novia Patricia (Jean Seberg)..
.
No us pregueu aquesta intrigant pel·lícula! Serà presentada per l'alumne de 3A Ximo Aracil.
http://www.youtube.com/watch?v=QgNaG_ml4ng&feature=player_detailpage