Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

30 de novembre de 2009

Bienvenidos al norte.


Des de fa molts anys, Philippe Abrams és el director d'una oficina de correus en Salon-de-Provence a Boques del Roine (departament al sud de França), on viu amb la seva dona depressiva Julie i el seu fill Rafael. Julie el pressiona perquè el traslladin a un lloc de treball al costat del Mar Mediterrani. Després de diversos fracassos i sabent que els empleats minusvàlids tenen preferència per elegr seu trasllat, Philippe fa trampa en la seva delegació i es fa passar per un minusvàlid en cadira de rodes. Quan ho descobreixen, el sancions traslladant-dos anys a Bergues, al nord del país, prop de Dukerque. Philippe intenta evitar que la seva esposa s'assabenti però quan aquesta descobreix la veritat, decideix quedar-se al sud amb el seu fill i li fa saber que s'ha de a marxar sol.

Philippe (Kad Merad) i Julie (Zoè Félix) només coneixen al Nord a través dels clixés. L'oncle de Julie (Michel Galabru), que de petit va viure al nord, el descriu com una regió poc acollidora, en la qual fa un fred polar i on les condicions de vida són lamentables. Philippe se'n va del Sud, mort de pena i, en principi, amb molts pensaments negatius. Els seus primers moments al Nord-Pas-de-Calais li fan creure que aquests clixés són completament certs: una gran tromba d'aigua cau sobre el seu oche quan passa pel cartell que indica l'entrada a la regió. Quan es entuentra amb Antoine Bailleau (Dany Boon), un dels encarregats de l'oficina a la qual li han destinat, té problemes per entendre'l. antoine li allotja de manera provisional a casa de la seva mare (Line Renaud), dona carregós i autoritària amb la que viu. però, després d'uns dies, Philippe aprèn a conèixer als seus amics Anabelle (Anne Marivin), Fabrice (Philippe Duquesne) i Yann (Guy Lecluyse). Al final acaba entaulant amistat amb Antoine i descobreix un lloc hospitalari i càlid.

Quan Philippe tracta de tranquil.litzar la seva dona parlant-li de les coses bones de la vida al nord, ella no li creu i es convenç a si mateixa que el seu marit es deprimeix encara més que ella per culpa de la separació. Per això, Philippe la menteix amb intenció de no fer mal. Des de llavors, cada vegada que Philippe parla amb Julie, continua amagant-se cada vegada més la situació que ell considera positiva per la seva relació de parella gràcies al seu allunyament temporal. Philippe intenta dissuadir la seva dona d'anar a instal.lar a Bergues, contant històries penoses, però, per culpa d'aquestes males notícies Julie creu que el seu mard està deprimit i vol que ella vagi per estar junts i donar-li suport. Quan ella li avisa que va a «pujar» a visitar-lo, per a dissuadir d'anar a veure i estar junts, ell descriu els Ch'tis com a persones poc elegants, incultes, brutes i èbries. Philippe avisa els seus amics de les seves intencions, però, tot i la decepció, ells munten la sorpresa d'anar a buscar Julie en un camió del servei postal quan Julie arriba a Lille. Ells juguen el seu paper i es comporten com Philippe els havia descrit. Es la porten a una antiga ciutat minera fent creure que aquesta ciutat és Bergues.Con l'ajuda dels habitants del lloc, tots fan creure Julie que els clixés que té sobre la gent del nord són certes. En una barbacoa, els amics de Philippe es comporten com si el menjar que s'estava cuinant fos de gat. A la taula tots fan gresca.

Al dia següent, dirigint-se a l'oficina de correus, Julie s'adona que el lloc en què es troba no té res a veure amb Bergues. Tracta de trobar el seu marit però quan descobreix que l'ha estat mentint des del principi decideix, molt molesta, tornar al sud.

Philippe s'adona que el seu matrimoni funcionava millor en la distància, però Antoine li fa veure que la situació no és tan fàcil, i li respon que no és el més adequat per donar consells ja que ni tan sols té el coratge de dir-li al seu mare el que pensa. Molt molest, Antoine decideix parlar amb la seva mare i li diu que es casarà amb Anna i que s'anirà de casa. la notícia alegra tant a la seva mare que s'afanya a l'oficina de correus per dir-li a Anna que els vol que siguin feliços, però no obstant, no els traurà l'ull de sobre per assegurar-se que realment ho són.

Amb l'ajuda de Philippe, Antoine demana a Anna que es casi amb ell desplegant des de dalt de la torre una pancarta en que aquesta escrit «Annabelle t'estimo, casa't amb mi». Poc temps després es casen i Philippe i Julie són convidats a la cerimònia. Quan Philippe torna al sud li demana a Julie que es vagi a viure amb ell al nord. Dos anys després Philippe es encuanto translladar de nou en el sud, a Porquerolles, i així en com abandona la regió.

Ací tenim un fragment de la pel.licula: