Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

21 de gener de 2009

Salvador Puig Antich

Aquesta setmana, de la mà de la magnífica presentació de Mar Carrillo, presentem el film Salvador (Puig Antich); pel·lícula dirigida per Manuel Huerga, estrenada el setembre de 2006, basada en la novel·la "Compte enrere: la història de Salvador Puig Antich", escrita el 2001 pel periodista català Francesc Escribano.
Salvador narra la crònica dels esdeveniments que van portar a la condemna a mort i a l'execució del jove Salvador Puig Antich - anarquista, membre del MIL i acusat de la mort d'un policia- i com, malgrat els esforços de familiars i advocats i de les mobilitzacions socials, el règim franquista es negà a donar-li l'indult i l'executà a garrot vil, la última execució a garrot vil de la dictadura.

Tant el llibre com la pel·lícula han estat fortament criticats per part d'antics militants del MIL, companys de militància de Salvador. Afirmen que ha estat buidat de contingut polític el personatge de Salvador Puig Antich i que al mateix temps es dignifica falsament la imatge del seu escarceller, del jutge militar i de la Brigada Político Social de la policia franquista.

En la banda sonora de la pel·lícula destaca la cançó de Lluís Llach "I si canto trist", que va compondre el 1974 després de l'assassinat del jove Salvador i com a homenatge i record a la seva persona.