Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

19 d’octubre del 2008

El Golpe

Una deliciosa i entretinguda pel·lícula de gàngsters en la qual Paul Newman i Robert Redford tornen a formar parella a les ordres de George R. Hill, tal com feren en Dos hombres i un destino (1969).

Un any després del primer lliurament de El Padrino es va rodar aquest film de tints clàssics que recrea el món dels gàngsters del Chicago dels anys 30. Han quedat per a la posteritat, a més d'una famosíssima banda sonora, escenes magistrals com la partida de pòker en el tren o l'estafa al correu de Lonnegan... Tot açò contat en un to continu de bon humor i amb constants sorpreses en el guió.

La pel·lícula conta la història d'un gran colp, o el que és el mateix, d'una gran estafa. El film presenta a Paul Newman (Henry Gondorff) en el paper d'expert lladre refinat i a Robert Redford (Johnny Hooker) com un estafador jove i apassionat... Robert Shaw dóna vida al gàngster víctima de l'estafa. La pel·lícula conta també amb actors secundaris de primera classe com Dana Elcar (agent Polk de la FBI) o Ray Walston (J.J. Singleton).

Johnny Hooker és un jove estafador que es guanya la vida amb treballs de poca importància. Forma bona parella amb Luther Coleman, un vell amic seu expert en tot tipus de fraus. No obstant això, per equivocació plomen a un dels correus del major gángster de la ciutat, Doyle Lonnegan. Hores després els perdonavides del gàngster liquiden a Luther i cerquen a Hooker per a matar-lo. És llavors quan Hooker va a la recerca d'Henry Gondorf per a proposar-li un pla veritablement arriscat: estafar a Doyle Lonnegan venjant així la memòria de Luther.

El Golpe (The Sting) va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula de l'any, per davant d'altres pel·lícules nominades com El exorcista. També li va valdre a George Roy Hill el seu únic Oscar en direcció. És una pel·lícula entretinguda i ocurrent. I encara que data de l'any 1973 és de les d'abans. La caracterització dels diferents personatges és fantàstica. El guió és imprevisible i la trama desenvolupa de forma simultània diverses històries...

Ideal per a aquells que consideren que el cinema clàssic és avorrit i predictible.
Una pel·lícula sensacional.
A contonuació, dos videos de la pel·lícula:
T'esperem!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

eixe juanmi!!
molt be feta la web!
xD
felicitats!

P.M.

Anònim ha dit...

volem "el pianista"
yaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

yo propose gracies per la propina de ferran torrent, que men vaig llegir el llibre i esta mol be.

P.M.






(xdddddddddd)Estimadíssima "profe" Santonja Hernández, sisplau, posi vosté la pel·lícula de "Gràcies per la propina" per a que l'alumna Berna Gomis calli per sempre la boca...