Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

28 de maig del 2008

Casablanca

S'acaba el curs i s'acaba també la primera edició del Cineclub. Per a concloure hem pensat en una de les pel·lícules més mítiques de la història del cinema i que ha deixat per a l'imaginari col·lectiu escenes, diàlegs i música inoblidables.
La història se situa a la ciutat marroquina de Casablanca, des d'on els refugiats europeus de la Segona Guerra Mundial intentaven volar fins Lisboa i, des d'allí, cap els Estats Units. A Casablanca viu Rick (Humphrey Bogart), un nord-americà que ha decidit instal·lar-s'hi amb el seu amic pianista Sam (Dooley Wilson) i posar-hi un bar. Dos esdeveniments inesperat canviaran la vida tranquil·la de Rick: la custòdia d'uns documents robats als alemanys i el retrobament amb Ilse (Ingrid Bergman) anys després d'haver-se conegut a París.
Casablanca també és una pel·lícula política. El context de la Segona Guerra Mundial i el fet que part d'Europa haja estat ocupada pels nazis emmarca l'esquema històric que planteja el director (Michael Curtiz): els alemanys eren els enemics, els francesos més o menys confiables i els americans herois. Aquestes idees poden veure's en tots els personatges i en la forma com se'ns presenten, a més d'en intertextualitats com la citació a La gran ilusión com a proclama política i el cant de la Marsellesa per a protestar contra els nazis.
La cinta s'endugué el 1943 els Oscar a la millor direcció i a la millor pel·lícula.





1 comentari:

Anònim ha dit...

VISCA EL CINECLUB BOGAART!

EL MILLOR DEL MÓN!


MOLTA SORT!
I A LA SELECTIVITAT!




BESEEEEEEEEEEEEEEEEEESTS!