Benvingut al bloc del cineclub de l'IES Jorge Juan d'Alacant.
Cada divendres, a les 18:00, al Saló d'Actes, podràs gaudir d'una nova pel·lícula.
Preguem als espectadors que ens segueixen cada setmana que siguen puntuals!!!


Normes del bloc

Pots comentar els nostres articles sempre que t'identifiques amb un nom real.

27 de març del 2011

La gata sobre el tejado de zinc


La grandissima actriu nordamericana Elizabeth Taylor faltà la setmana passada deixant un gran buit en el cinema mundial. És per això que, en el seu honor el Cineclub Bogart ha decidit projectar aquesta setmana una de les seues pel·lícules més conegudes.

La gata sobre el tejado de zinc serà la pel·lícula del divendres 1 de abril.

És una film americà, en color, del 1958 protagonitzat per l'homenatgeada i també pel guapíssim Paul Newman. Aquest drama, dirigit per Richard Brooks, està basat en l'obra homònima de Tennessee Williams.

Titulada en realitat "La gata sobre la teulada de zinc calenta", fou candidata a 6 Oscar's (encara que, no guanyà cap).


La sinopsi d'este film, la pots veure a continuació:

Una nit, un borratxo Pollitt Brick (Paul Newman) és a tractar de recuperar els seus dies de glòria dels esports de l'escola secundària saltant obstacles en un camp de la pista, somiant amb els seus moments de glòria com a atleta juvenil. Inesperadament, cau, deixant-lo dependent d'una crossa. Maó, amb la seva dona, Maggie "el Gat" (Elizabeth Taylor), es veuen l'endemà visitar la seva família a Mississippi, a l'espera de celebrar el 65 aniversari de Big Daddy.

Deprimit, maó decideix passar els seus dies dins de beure mentre resistència als efectes de la seva dona, que es burla d'ell sobre l'herència de la riquesa Big Daddy. Nombroses lusions es fan quant al seu tempestuós matrimoni - el més inquietant d'aquestes són especulacions de per què Maggie encara no té fills, mentre que Gooper Brick germà (Jack Carson) i la seva esposa (Madeleine Sherwood) tenen un clan sencer, molts dels que corren al voltant de la "plantació" (com béns Big Daddy es diu) sense supervisió i el cant desagradable.

Big Daddy (Burl Ives) i Big Mama (Judith Anderson) arriben a casa de l'hospital i són rebuts per Gooper i la seva esposa, juntament amb Maggie. Malgrat els esforços de l'esposa de Gooper de Mae, Gooper i els seus fills a cridar la seva atenció sobre ells, Big Daddy només té ulls per a Maggie. La notícia és que Big Daddy no s'està morint de càncer. No obstant això, el metge més tard es reuneix en privat amb maó i Gooper i divulga que és un engany, Big Daddy és un cas terminal, però la família vol que es quedi feliç. (No obstant això, en un drama d'una altra manera creïble, aquest engany sembla temerari, ja que l'exuberància inicial Big Daddy sobre el seu ésser declarat "saludable" té una durada d'unes quatre hores en el context de la història, quan es comença a trobar el dolor sever, portuning l'extrema , malaltia terminal que realment té.) Maggie demana maó per posar l'atenció en aconseguir la riquesa del seu pare, però es nega obstinadament maó. Quan Big Daddy està fart de la conducta del seu fill de alcohòlic, li exigeix ​​saber per què és tan tossut. Maó amb ira es nega a respondre.

Big Daddy forces de la qüestió, arrossegant a Maggie en la conversa i el sobrevé moment revelador quan Maggie li diu el que va passar la nit amic de Brick suïcidi Patró comès. Maggie revela que ella estava gelosa de capità, perquè ell tenia més de temps de Brick. Ha afirmat que volia arruïnar la seva relació "per qualsevol mitjà necessari." Tenia la intenció de seduir Skipper i posar la mentida de les seves relacions amb el seu marit. Ella es va espantar i va sortir corrent sense passar per aquesta. Maó reclamat la culpa per la mort de Maggie Skipper, però es revela que en realitat es culpa per no ajudar al capità que ell va anomenar de maó en un estat histèric.

Big Daddy s'assabenta que va a morir de càncer i que aquest aniversari serà l'última. Sacsejat, es refugia al soterrani. És en aquest lloc de la casa on ocurreix el dramàtic desenllaç final.



Si no vols perdre't aquest luxe de pel·lícula, no falles amb la teua cita amb el Cineclub Bogart!!!

Esta setmana presentada per la nostra Mercé Santonja.

Per finalitzar, pots veure un video explicatiu sobre la pel·lícula:

20 de març del 2011

La princesa prometida


Aquesta setmana el Cineclub Bogart torna amb La princesa prometida, que es projectarà el divendres 25 de març a les 18:00 al Saló d'Actes de l'IES Jorge Juan.

És un film estadeounidenc estrenat el 1983, basat en la novel·la homònima de William Goldman. Dirigida per Rob Reiner i amb la participació d'actors com Cary Elwes, Robin Wright o Mandy Patinkin.

Ambientada en l'època dels reis i prínceps medievals, té una boníssima banda sonora original, que ha estat guardonada amb nombrossos premis.


A continuació, pots llegir la sinopsi:

La pel.lícula és una representació de la història després de llegir per l'avi d'un nen malalt (Falk) com el nen (Savage) se senti al llit escoltant, emmarcat i, de vegades interromput per escenes de la lectura.

Una bella dona jove anomenada Buttercup (Robin Wright) viu en una granja al país fictici de Florin. Cada vegada que li dóna peó Westley (Cary Elwes) una ordre, ell contesta "Com vulguis!" i feliç compleix. Finalment s'adona que l'estima i admet el seu amor per ell. Westley fulles a la recerca de fortuna per poder casar-se, però el seu vaixell és atacat pel temible pirata Roberts.

Cinc anys més tard, creient mort Westley, Buttercup accepta a contracor a casar-se amb el príncep Humperdinck (Chris Sarandon), hereu del tron ​​de Florin. Abans del casament, ella és segrestada per tres malfactors: un curt cap sicilià anomenat Vizzini (Wallace Shawn), un lluitador gegant de Groenlàndia anomenat Fezzik (André el Gegant), i un mestre d'esgrima espanyol anomenat Iñigo Montoya (Mandy Patinkin), que busca venjança contra l'home de sis dits que va matar al seu pare. Els bandits són perseguits pel príncep Humperdinck amb un complement dels soldats, i també per un home emmascarat de negre.

L'home de les captures de negre fins als bandits a la part superior dels penya-segats de la Bogeria, on derrota Iñigo en un duel i el deixa inconscient, s'ofega Fezzik fins que es desmaia, i mata a Vizzini enganyant a ell a beure verí. Quan li diu a Buttercup és Roberts, ella s'enfuria amb ell per matar Westley i li fica en un barranc, però s'adona que és Westley si mateix quan es respon: "Com vulguis!" Ella es submergeix en la gola després d'ell, i fugir a través de la perillosa Pantà de Foc. Quan són capturats en l'altre costat de Humperdinck i el seu sàdic de sis dits visir comte Rugeixen (Christopher Guest), Buttercup es compromet a retornar amb Humperdinck, a canvi de l'alliberament de Westley, però Humperdinck secret ha Rugeixen empresonar i torturar Westley.

Quan Buttercup expressa el seu descontentament per casar-se amb Humperdinck, que es compromet a buscar Westley, però el seu veritable pla és començar una guerra amb el veí país d'Florí matant a Buttercup i l'enquadrament que de la seva mort. Buttercup Humperdinck burles després de saber que ell mai va tractar de trobar Westley. Enfurismat, Humperdinck tortures Westley gairebé fins a la mort. Mentrestant, Iñigo i Fezzik reunirà quan les ordres de Humperdinck una banda de matons per detenir els lladres en un bosc proper, i Fezzik diu Iñigo sobre Rugeixen. Iñigo decideix que necessita ajuda Westley per entrar al castell, i quan sent els crits d'angoixa, es dóna compte que ha de ser de Westley. Iñigo i Fezzik trobar Westley i la por mort, però portar-lo a un mag anomenat Miracle Max (Billy Crystal), que explica que Westley és "només gairebé mort" i el reviu a un estat de paràlisi pesats.



Si vols saber com acaba aquesta història, no et perguis esta pel·lícula!

Esta setmana, la pel·lícula serà presentada per Mariola Gomis.


Finalment, pots veure el tràiler:

6 de març del 2011

La noche del cazador


El Cineclub estrena esta pel·lícula americana del 1955, el divendres 11 de març.

Dirigida per Charles Laughton i protagonitzada pels actors Robert Mitchum, Dhelley Winsters i Lillian Gish, esta basada en la novel·la del mateix nom (publicada el 1953).

És un dels clàssics del cinema que no pots deixar veure.

Pots veure a continuació la sinopsi:

La pel.lícula està ambientada a la dècada de 1930 a Virgínia Occidental, al llarg del riu Ohio. Ben Harper (Peter Graves) és sentenciat a la forca per la seva participació en un robatori en el qual dos homes van ser assassinats. Abans que siga capturat s'amaga els diners robats, confiant només en el seu fill John (Billy Chapin), el personatge principal de la història, amb la ubicació dels diners. Joan té una germana més jove, Pearl (Sally Jane Bruce). El reverend Harry Powell (Robert Mitchum), un assassí en sèrie i predicador autoproclamat amb les paraules "amor" i "odi" tatuades en els artells de les mans dreta i esquerra, les accions d'una cel de la presó amb Harper. Es tracta que Harper li diu l'amagatall abans de la seva execució, però l'única pista que obté és un versicle de la Bíblia Harper murmura en somnis: ". I un nen petit els conduirà"

Convençuda que Harper li va dir als seus fills el secret, festeja Powell i la vídua es casa amb Harper's, Willa (Shelley Winters). Willa no sap motiu del seu nou marit i creu que el seu matrimoni es porti a la seva salvació. Powell demana als nens sobre dels diners quan estan sols, però no revelen res. John és sospitós de Powell i protector de la seva germana. Una nit Willa escolta al seu marit qüestionar als nens i s'adona de la veritat. Mentre es troba al llit aquesta nit a la seva habitació de l'última planta Powell s'inclina sobre ella i els talla la gola.

Aquest cruel assassinat a sang freda determina el trepidant final del film.



No pots perdre't la que és considerada una de les 100 millors pel·lícules de la història!!!

Presentada esta setmana pel professor Ricardo Matas.


Finalment, tens una de les escenes de la pel·lícula: